ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις 18 Οκτωβρίου

Στις 14 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε διευρυμένο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ με την συμμετοχή των Προέδρων 59 τοπικών και 22 κλαδικών Ομοσπονδιών της ΓΣΕΒΕΕ από όλη την Ελλάδα.

Κύριο αντικείμενο συζήτησης η μεθόδευση και οι τρόποι Πανελλαδικών κινητοποιήσεων με διάρκεια. Με δεδομένη και την επιλογή της Κυβέρνησης για αποφυγή κάθε συζήτησης επί των κρίσιμων θεμάτων και μέτρων που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -  και τα οποία διαρρέονται στον τύπο, συνεπικουρούμενα και με αναληθή στοιχεία και μισές αλήθειες με μόνο στόχο την συκοφάντηση - η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων προέκρινε και προέτρεψε την ΓΣΕΒΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες καθοδήγησης οργανωμένης στάσης πληρωμών προς το δημόσιο  και τους δημόσιους οργανισμούς.

Σημειωτέον ότι ανάλογα ευρήματα για τρόπους αντίδρασης καταγράφηκαν και σε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2010. Το 43,5% των ερωτηθέντων, τότε, προέκρινε την οργανωμένη στάση πληρωμών ως τρόπο αντίδρασης. Και τότε και τώρα το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ δεν συμφώνησε με αυτές τις πρακτικές.

Θα πρέπει να επισημανθεί ο κίνδυνος οι πρακτικές αυτές  αντίδρασης, λόγω των αδιεξόδων που συνεχώς δημιουργούνται και πολλαπλασιάζονται να υπερβούν ακόμα και τις θέσεις των οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ και άλλων φορέων.

Σε πρώτη φάση αυτό που συζητήθηκε και αποφασίσθηκε ήταν η οργάνωση και η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 18ης Οκτωβρίου 2012 με κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως είχε αποφασισθεί από το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Η παρουσία όλων στις συγκεντρώσεις είναι επιβεβλημένη. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους διεθνείς παράγοντες που επιμένουν  σε αδιέξοδες πολιτικές που γονατίζουν την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία