"Καμπανάκι" ΓΣΕΒΕΕ για τις ανατιμήσεις πρώτων υλών

shutterstock 176986712

Ενημέρωση αναφορικά με τις  ενέργειες   στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση,  στην κατεύθυνση του ελέγχου των ανατιμήσεων μετά  και τις σημαντικές αυξήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των πρώτων υλών, ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) , με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη 1η  Ιουλίου 2021 προς τους υπουργούς Οικονομικών κ.Χρ. Σταϊκούρα , Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη,   Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κ. Σκρέκα και τον Αν. υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση .

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ  τους τελευταίους μήνες  παρατηρείται συνεχής αύξηση των τιμών βασικών προϊόντων , με τις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων να ανατρέπουν τιμολόγια που επί χρόνια παρέμεναν σταθερά. Ενδεικτικό είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο οι τιμές των καύσιμων έχουν  σημειώσει άνοδο κατά 50% ενώ σημαντικές είναι και οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες που έχουν άμεση επίπτωση σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες ,  από την μεταποίηση μέχρι και τον τομέα των υπηρεσιών.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας επισημαίνει τον κίνδυνο αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι είναι «θέμα χρόνου ένα μαζικό και δευτερογενές κύμα ανατιμήσεων, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις στην τελική κατανάλωση» , και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν το βηματισμό τους και αναμένει τις ενέργειες της πολιτείας .

 

Σχετικά αρχεία: