Οι ευρωπαϊκές ΜΜΕ ζητούν στήριξη για την πραγματοποίηση των στόχων της ΕΕ

smeunited

Η Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε στη Γενική Συνέλευση της SMEunited που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου διαδικτυακά. Επεσήμανε τους πόρους της ΕΕ που θα επενδυθούν στην ανάκαμψη και μετάβαση. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη εξέδωσαν Δήλωση απαιτώντας ταχεία έγκριση της Επόμενης Γενιάς ΕΕ και έμφαση στη στήριξη φερεγγυότητας.  

Η Πρόεδρος von der Leyen στην κεντρική ομιλία της επεσήμανε ότι η κρίση κατέστησε σαφές πως η κοινωνία μπορεί να βασίζεται στις ΜΜΕ, και σε δύσκολους καιρούς. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη μετατόπισαν την παραγωγή τους σε προστατευτικό εξοπλισμό, απολυμαντικά, και αναπνευστήρες σε πολύ σύντομο διάστημα. Αναφερόμενη στο μέλλον, κάλεσε τις οργανώσεις ΜΜΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πραγματική ανάκαμψη.  

Στη δήλωσή της, η Γενική Συνέλευση της SMEunited καλεί τα Κράτη Μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν χωρίς καθυστέρηση την Επόμενη Γενιά ΕΕ –με το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας– και να δώσουν έμφαση στη στήριξη της φερεγγυότητας των ΜΜΕ.

Με το 40% των ευρωπαϊκών ΜΜΕ στο χείλος της πτώχευσης, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ καλούν τις Κυβερνήσεις της ΕΕ να αναλάβουν την ευθύνη τους. Επιπλέον, οι αρχές σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να συνταχθούν και να συνεργαστούν με τις οργανώσεις ΜΜΕ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναλυτικότερα:

Σχετικοί σύνδεσμοι: