Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη ΓΣΕΒΕΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ. Αλ. Χαρίτση και κ. Γ. Σαρακιώτη επισκέφθηκε τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, με στόχο να ενημερωθεί για τις θέσεις της Συνομοσπονδίας. Στη συνάντηση που ακολούθησε τη ΓΣΕΒΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθ. Νικολόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Σ. Παπαμιχαήλ και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ κ. Στ. Βαρδαρός και κ. Λεωνίδας Βατικιώτης.

 

Αναπτύσσοντας τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ ο Πρόεδρος κ. Γ. Καββαθάς επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η κατάσταση είναι τραγικά δύσκολη. Τα πλέον πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που διατύπωσε πριν μήνες το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για μείωση του κύκλου εργασιών μετά την επανεκκίνηση ακόμη και κατά 45% - 50% αναλόγως του επαγγέλματος και της περιοχής. Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι πολύ λίγα και προσφέρουν μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση, ενώ οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για 6μηνη μετάθεση των υποχρεώσεων δεν συμπεριλαμβάνει υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την επανεκκίνηση. Το πρόγραμμα “Συνεργασία” παρά τους φιλόδοξους στόχους του αποτελεί αντιγραφή ανάλογων προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν για μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης και δεν συμβαδίζει με τα μεγέθη και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και απέτυχε, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές. Η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους κατά 50% με ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας θα στοίχιζε πολύ λιγότερα στον έλληνα φορολογούμενο και θα έσωζε περισσότερες επιχειρήσεις».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς τόνισε ότι αν η κυβέρνηση είχε έγκαιρα λάβει εμπροσθοβαρή μέτρα όπως είχε προτείνει η Συνομοσπονδία σήμερα η οικονομία θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Αθ. Νικολόπουλος τόνισε πώς «ότι δεν κατάφερε να κάνει η δεκαετής οικονομική κρίση επιχειρεί να το κάνει η έκθεση Πισσαρίδη. Στον αντίποδα παρεμβάσεων που στόχο έχουν την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ελληνική οικονομία χρειάζεται μακροχρόνιο σχεδιασμό που να λαβαίνει υπ’ όψη του τις παθογένειες του παρελθόντος και να αξιοποιεί το τεράστιο κι ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα δυναμικό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

 

 

Ο κ. Αλ. Χαρίσης από τη μεριά του, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια προσπάθεια βίαιης εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση κι ότι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η επιβίωση της οικονομίας».