Νέα Εγκύκλιος: Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά στις 19 Οκτωβρίου 2011

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου οδηγούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και τους εργαζόμενους στις μικρές επιχειρήσεις σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά. Να κινητοποιήσουμε τα μέλη των Σωματείων και Ομοσπονδιών. Να προετοιμαστούμε με συγκεντρώσεις και συνελεύσεις των Ομοσπονδιών για να:

συμμετάσχουμε στην γενική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου 2011.  ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ στις 19 Οκτωβρίου.

Να διεκδικήσουμε όχι μόνο την ανατροπή των μέτρων, αλλά και πολιτικές που θα στρέφουν την προσοχή τους στην βάση της αναπτυξιακής πυραμίδας που αποτελείται από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πλούτο και ανάπτυξη. 
Η διαχείριση της Οικονομικής και Κοινωνικής Κρίσης, μόνο με διλήμματα, δεν αποτελεί λύση. Χωρίς και την αναζήτηση μιας διαφορετικής πορείας, κύρια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελληνική κοινωνία καλείται συνεχώς και εξουθενωτικά το τελευταίο διάστημα να απαντά στο αν επιλέγει “καταστροφή” ή  “μεγαλύτερη καταστροφή”.

Αποφεύγεται επίσης συστηματικά να δοθούν απαντήσεις και διέξοδοι για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της Ελληνικής Οικονομίας, της ΥΦΕΣΗΣ.

Αν δεν σταματήσει η καθοδική και άκρως επικίνδυνη για την Οικονομία και Κοινωνία υφεσιακή πορεία της χώρας που παράγει “λουκέτα”, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη, το μέλλον μας είναι αβέβαιο.

Το σπάσιμο αυτού του φαύλου κύκλου δεν μπορεί να γίνει με τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές μας.

Ούτε με μονοδιάστατες και ανεκπλήρωτες έως τώρα επιθυμίες για πλημμυρίδα μεγάλων επενδύσεων και επενδυτών !!!

Η καλύτερη και αμεσότερη απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από το ξεκίνημα της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που σύμφωνα και με την Ε.Ε. αποτελούν την “Ραχοκοκαλιά της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ” σε Ευρώπη και Ελλάδα.  Και αυτό έως τώρα δεν γίνεται στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα και με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης επιχειρήσεων και εργαζόμενων και ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό εισοδημάτων (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου – έκτακτες εισφορές – τέλος επιτηδεύματος -  δραστικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των Συμβάσεων Εργασίας – μηδενική ρευστότητα).