Κινητοποιήσεις Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ηρακλείου

Με το σύνθημα «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα» διαδήλωσαν έξω από το φρούριο του Κούλε η έμποροι και οι βιοτέχνες του νομού Ηρακλείου, το Σάββατο. 

Όπως είχαν προαναγγείλει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Ηρακλείου, ολοκλήρωσαν με αυτή την ενέργεια «ακτιβιστικού χαρακτήρα» το τριήμερο κινητοποιήσεων τους, με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή. 

«Όχι άλλες αυτοκτονίες μικρομεσαίων στην Κρήτη» αναγράφονταν κάτω από το κεντρικό σύνθημα στο πανό της Ομοσπονδίας, το οποίο και αναρτήθηκε μπροστά από την είσοδο του Κούλε αρχικά, αλλά και στο νότιο τμήμα του στη συνέχεια. 

Οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, παρέμειναν στο χώρο του λιμανιού για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε πρόσθετες δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και να κλιμακώσει δυναμικά τις αντιδράσεις της, την ημέρα ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων. 

Για το λόγο αυτό είχε προετοιμάσει κύκλους θεματικών συναντήσεων και συσκέψεων με εκπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθοριστεί ακριβώς η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων. 

Όπως δηλώνουν όμως τα μέλη της ΟΕΒΕΝΗ, όσο η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για ψήφιση των νέων μέτρων, τόσο θα κλιμακώνεται το κύμα των αντιδράσεων.

 

Πηγή: www.patris.gr